Serdecznie zapraszamy naszych słuchaczy w dniu 16 grudnia o godz. 15:00 do auli w Auditorium Novum na wyjątkowe spotkanie kulinarne „Zero waste od kuchni”, poświęcone w całości jabłku oraz idei niemarnowania żywności.
To świąteczne, bożonarodzeniowe spotkanie poprowadzi profesjonalny kucharz, p. Fabian Budnik, który krok po kroku pokaże, jak w prosty i pomysłowy sposób wykorzystać jabłko w całości – od skórki po gniazdo nasienne. Dowiemy się, jak gotować smacznie, zdrowo i z szacunkiem do jedzenia, zgodnie z ideą zero waste.
Wspólnie poczujemy świąteczną atmosferę, porozmawiamy o tradycjach bożonarodzeniowych, zapachach i smakach, które kojarzą się z domem i ciepłem rodzinnych spotkań.
Przed wykładem będzie można zobaczyć wystawę prac naszych słuchaczy w klimacie Świąt Bożego Narodzenia.
Zapraszamy – będzie smacznie, świątecznie i bez marnowania!